maandag 2 juli 2012

Menno met NT 96 op trainingsstage in België

Afgelopen weekend had het NT 96 met Menno Dijkstra een trainingsstage met 2 oefenwedstrijden in België. De eerste wedstrijd werd een kansloze nederlaag met .De technische staf onder leiding van Hugo Butter liet bewust iedereen in de veertien koppige selectie spelen, waardoor maar weinig spelers in hun ritme kwamen. Tegenstander België was als ploeg duidelijk verder en speelde bovendien agressiever. In het eerste kwart bleef Nederland nog enigszins bij (21-12), daarna liep het verschil snel op. De Belgen switchten in de verdediging op werkelijk alles en het NL team had daar heel veel moeite mee. Mismatches van centers die door guards verdedigd werden, werden niet herkend.
Een dag later (zaterdag 30 juni) speelde Nederland met een kleinere rotatie (negen man) – de spelers die straks bij het EK veel minuten zullen maken – en gaf het België veel beter partij. Het verschil bedroeg de hele wedstrijd rond de tien punten. Het team ging in deze wedstrijd veel beter met het switchen om en wist de lange mannen nu veel beter te vinden.Omdat Oranje in de slotfase ging pressen en via snelle schoten probeerde het tij nog te keren liepen de Belgen alsnog uit naar een 78-59 zege.

Menno heeft in beide wedstrijden redelijk gespeeld en de kans dat hij geselecteerd zal worden, waarschijnlijk wordt komend weekend de selectie bekend gemaakt, lijkt behoorlijk.

Van 11 t/m 14 juli verblijft Nederland MU16 voor een oefenstage in Finland.

Op 19 juli begin in het Roemeense Boekarest het EK.