woensdag 4 juli 2012

Daan en Bas in Badalona

Daan Rosenmuller en Bas Vermeulen zijn deze week naar het bekende basketball kamp van de Spaanse basketball legende Joseph Margall in Badalona bij Barcelona  (Campus de tiro) .  Margall was in zijn internationale toptijd een begenadigd schutter en  hij is zich meer en meer gaan verdiepen in deze belangrijke fundamental van het basketball en verzorgd nu dus ook kampen, waarin de aanval en het schot (in heel veel facetten) prominent aanwezig zijn.


Het verslag van de  1e dag vinden jullie onderstaand . Daan heeft wat last van een slechte Wifi verbinding en heeft slechts een mobiel ter beschikking, maar er komen meer verslagen met foto's aan


Daan afgelopen jaar in NT

Dag 1: Maandag 2 Juli
Training 1
Bas en ik zijn op trainingskamp in Badolona. Campus del Tiro gelegen in Badalona vlak bij Barcelona. De eerste training begon om 10.00 en we vertrokken samen met Brord Brugman richting Sant Adria waar de zaal ligt. Met de metro en met de voet. Voor de training werd kort uitgelegd wat de bedoeling was. Zijn visie op basketball, het kamp aanvallend gericht is en dat hij dat ook het belangrijkst vind met het meeste spektakel. Tegenwoordig is iedereen teveel bezig met verdedigen. De staff werd even kort voorgesteld. Toen liet hij ieder van ons 5 schoten nemen en ging hij er even tussenuit. De eerste training was niet veel bijzonders wij moesten vanaf bepaalde posities schieten en dat werd gefilmt. Daarna heeft Margall de principes van het schieten van teen tot hoofd behandeld, maar ook wat de meeste altijd fout doen. De training was toen al afgelopen.



Training 2
De training begint met dribbelen. Niet een dribbelcirkel maar gelijk op hoog tempo en alles gebeurd hier door de knieen. Na het dribbelen de eerste waterpauze. Door de hoge temperaturen zweet je enorm veel en moet je ook goed bijdrinken. Werken aan het schot kwam daarna, beginnen met alleen de houding. Alles in één lijn, elleboog recht, voorvoet in de vloer, voeten naast elkaar en veel meer kleine details die langzaam verkeerd in het schot zijn gekropen. Een verschil met Nederland is dat de bal veel dichter langs het lichaam omhoog word gehaald, dit maakt het allemaal moeilijker voor de verdediger. De trainers, vier in het totaal, kunnen de zeven spelers makkelijk allemaal corrigeren en de foutjes worden er langzaam uitgehaald. Daarna gingen we wat aan de coordinatie doen, hoekschotjes met een bepaalde move. Sommige moves waren gerust niet even makkelijk en al helemaal niet om daarna ook nog de bal over je hoofd in het netje te krijgen. Een leuke eerste 'echte' training met allerlei nieuwe dingen toegeworpen. 



2 opmerkingen: