vrijdag 6 juli 2012

Daan en Bas in Badalona (dag 3)


Dag 3: Woensdag 4 Juli door Daan geschreven

Training 1

De derde dag van het trainingskamp alweer. Vermoeidheid begint nu toch wel ook zijn tol te eisen. Vroeg in de zaal aangekomen even rustig zitten na de lange reis naar de sporthal. Op ons gemak even de schoenen aantrekken en shirt verwisselen. Als de flessen water en de ballen er zijn eerst een slokje water en dan aan de slag. Voor jezelf schieten op de techniek die is aangeleerd op het kamp. Zodra coach Margall binnenkomt komt hij erbij staan en geeft hij gelijk correcties aan. Als het 10 uur is begint de training. We beginnen met vrije worpen. De afgelopen twee dagen ging het vooral om de mechanica van het schieten. Nu gaat er bij het schieten ook wat meer tempo. Één rebounder, een schutter en twee ballen  ligt het tempo aardig hoog. Omdat er een versnelling bij is komen er wat oude gewoontes terug en die worden ook gelijk weer gecorrigeerd. Door naar de volgende oefening. 
Er waren er twee maandag bij het filmen nog niet op de training dus die waren vandaag aan de beurt. De rest, waaronder wij, gingen met twee ballen dribbelen. Simpel beginnen, twee ballen tegelijk en om en om. Daarna voor-achter en side-to-side. Als laatste met één bal dribbelen en die ander opgooien. Vervolgens twee keer tussen de benen en dan weer de bal met dezelfde hand als waarmee je hem gooide opvangen. Ik kan je verzekeren dat dit vrij lastig is. Na het dribbelen gingen we dat combineren met het schieten. Een move richting de basket en met een bepaalde beweging terughalen. Alles is hier op snelheid en het tempo ligt hoger dan in Nederland. Je moet dan ook laag zitten en mag best wat hoger dribbelen zodat je sneller vooruitkomt. Zo gingen we door de meeste mogelijk heden om te stoppen. Links-rechts front en de jump-stop. Daarna hetzelfde maar dan met een pass, weer links-rechts front, nu ook back, en jump stop. Tussendoor even een waterbreak na heel wat zweten is dat wel even lekker. Na het drinken was het hoekshots met 2 ballen. Voor zowel de coördinatie als het balgevoel. Je moet de beide ballen wijd houden en voordat de bal op de grond kwam moest je al aan de andere kant je hoekshot maken. Eerst voor de basket met bord, daarna zonder. Vervolgens achter de basket met bord en uiteraard van daaruit ook zonder bord. We eindigden de training met 10 vrije worpen rustig om weer even terug te denken aan de mechanica van het schot.


De mechanica van het schot, hier met Robert Krabbendam en Daan

Training 2

De benen beginnen nu te verzuren van het laag zitten en het vele trainen. Aangekomen in de hal liggen de ballen al klaar en beginnen we gelijk met schieten. Als de coaches klaar zijn begint de training. Net als in de ochtend beginnen we met op tempo vrije worpen te schieten. Het gaat al een stuk beter en de schoten beginnen te vallen. Af en toe komt er weinig kracht uit de benen en is de bal wat tekort. Na drie series van beide tien schoten even doorschieten tot de rest klaar was en toen gingen we pass oefeningen doen. Tweetallen, twee ballen. Eerst simpel allebei bal in de rechterhand en op de linkerhand passen. Terugpassen met de linkerhand vangen op de rechterhand en weer hetzelfde. Daarna bounce pass op de zelfde manier. Vervolgens als je hem vangt achter je rug langs en weer met de andere hand passen. Dat met beide handen. Als laatste twee keer achter de rug, dit vereist teamwork omdat je niet altijd beide even snel bent met het achter de rug langs halen, dan moet je soms wachten. Als je dan te vroeg passt wat wel is gebeurd, ben je de bal kwijt. Na het passen gingen we aan het dribbelen werken. hetzelfde als maandag op en neer met één bal. Ook dit moest nu op een nog hoger tempo. Er vlogen genoeg ballen door de zaal heen. Vervolgens gingen we schieten vanuit beweging. We begonnen met dribbelen naar de basket, jump stop ondertussen bal naar boven, drie keer springen en een jumper schieten. Daarna bal opgooien dicht bij de basket, shotfake, drie dribbels door de benen naar achter, bijstappen en een schot. De moves waren dit keer wat simpeler maar om er een goed schot in balans uit te krijgen is moeilijker dan bij de andere oefeningen. Na die schot oefeningen gingen we een oefening voor coördinatie en bepaalde moves om een verdediger af te schudden. We begonnen simpel met bal vangen schieten. Het werd steeds moeilijker gemaakt de eerst volgende was bal vangen, shotfake, bal laten zien bij een fake reverse, terugdraaien schot. Op het eind van deze oefening was het bal vangen, shotfake, bal laten zien bij een fake reverse, terugdraaien, shotfake, grote en lage gesloten stap naar binnen, shotfake, bal laten zien bij een fake reverse, terugdraaien, doorstappen en met de verkeerde hand dicht bij de basket brengen en finishen. Nadat je hiervan 3 ballen met goede uitvoering had gemaakt was je klaar met trainen. Even yellen, douchen en naar huis. Weer een prima trainingsdag! 
Enig minpuntje deze dag was dat Bas sommige oefeningen niet volledig mee kon doen omdat hij last van zijn knie had gekregen tijdens de training in de ochtend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten