woensdag 27 juli 2011

Op naar Macedonië EK U16

Dinsdag 26-07-2011. De dag van vertrek naar het grote toernooi. Vandaag begon het 's morgens vroeg. Om 7u opstaan, de laatste spulletjes bij elkaar pakken en dan richting schiphol, waar ons vliegtuig vertrok. Om 10 uur moesten we daar verzamelen. We zouden dan eerst naar Belgrado vliegen. Niks spannends gebeurd, gewoon de normale dingen die je moet doen op schiphol. In Belgrado moesten we wachten op ons volgende vliegtuig. Dus wat pizza gegeten, gepraat over het land waar we heen gaan. We hadden geen idee hoe het eruit zou zien. Om half 5 mochten we weer in het vliegtuig stappen.

Dit x een oud klein vliegtuigje waar de banden van slap waren en olie uit lekte. Maar we zijn goed aangekomen in Skopje. Een heel klein vliegveld! Op het vliegveld stond een grote bus voor ons klaar om ons naar Strumica te rijden. Een hele bus voor ons 16en. Dus je kon lekker liggen. Iedereen ging zijn eigen ding doen, muziek luisteren, spellen spelen op nintendo, slapen of zoals ik naar buiten kijken hoe het land was. Mooie natuur, maar wel heel arm.


Geen stad gezien. schaapherders met honden en ezels om spullen te dragen zoals je in je boeken op school ziet. Het land bewerken wordt hier ook allemaal met hand gedaan. Ik heb ook veel paard en wagens gezien om spullen te vervoeren. De mensen in Macedonië zijn dus niet zo rijk als in Nederland. Na 2 en half uur kwamen we aan bij een mooi 4sterren hotel. Dat komt wel goed. Hier en daar is het niet helemaal schoon Maar hier moeten we dan 13 dagen slapen. Morgen de eerste training en donderdag begint het toernooi pas echt.

Woensdag 27-7-2011. De openingsdag.
Vandaag de eerste echte dag in Macedonië. We begonnen om half 8 met het eerste ontbijt. Lekker broodje met een eitje en worstjes. ’t Was een lekker ontbijt. Maar we hadden ‘t beter in onze trainingstages. Voor de eerste keer zagen we de 1ste sporthal. Er zijn 3 sporthallen waar we in trainen/spelen. Van buiten zag het er niet uit als een sporthal. Een oude sporthal met zandweg naar de parkeerplaats. De sporthal had een houten vloer, grote tribune van houten bankjes , veld met FIBA kleuren en logo enz. Een rustige training afgewerkt. Op de terug weg gingen we langs een supermarkt, want we moesten water hebben. Toen hebben we al het water wat in de supermarkt stond gekocht en had iedereen genoeg. Maar, iedereen keek ons wel raar aan. ‘s Middags gingen we wat oefeningen doen om wat losser te worden. Hierna gingen we eten en ons klaar maken voor de openingsceremonie. In een hete bus gingen we naar ‘t centrum. In de bus hadden we het over de Blog en de teammanager Nanne zei dat er in moest komen dat hij alles goed geregeld had. Op dat moment vroeg onze begeleider of we onze vlag bij ons hadden!

Nanne, onze teammanager, had alles gelukkig goed geregeld.
Natuurlijk stond de Nederlandse vlag voor ons klaar bij de opening. We moesten nog even door de stad lopen voor we bij de opening waren. Er waren veel mensen, die zwaaiden en lachten naar ons. We werden opgesteld in rijen.

En daar sta je dan tussen de beste spelers uit Europa U16. Een plaatselijke groep deed een volksdans. Daarna werd het EK officieel geopend. Morgen onze eerste wedstrijd dag tegen portugal. Nu nog goed uitrusten en op naar de eerste wedstrijd!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Mick, heel veel succes daar! Geniet en kijk goed om je heen ... maar uit je verhaal blijkt dat je dat al doet ... RESPECT!! Groetjes van Noesja, Joshua en Mitchell.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Mick,

    Succes daar in het verre Macedonië. Geniet van het toernooi. Het is je 2e grote jeugdtoernooi en je gaat je kans krijgen. Heel Weert staat schter je. Succes

    Masja en hans

    BeantwoordenVerwijderen