zondag 17 juli 2011

NT U 16 wint van Oostenrijk

juli 16th, 2011

Heren U16 Winnen Ruim Van Oostenrijk


NL U16


NBB – Het Nederlands mannenteam U16 heeft ook de tweede wedstrijd op het Vierlandentoernooi in Zwolle gewonnen. Oostenrijk werd met meer dan duidelijke cijfers aan de kant gezet: 87-40. “De jongens zijn voor hun leeftijd al redelijk volwassen”, zei coach Martin Scheltes na afloop tevreden.
“Oostenrijk heeft geen topploeg, maar wij hebben echt goed gespeeld. Enorm hard gewerkt ook. We hebben hen helemaal weggerebound.” Het reboundvoordeel was inderdaad enorm: 58-30. Scheltes prijsde de agressiviteit van zijn ploeg. “Ze hebben met hun hart gespeeld. In de tweede helft stonden we Oostenrijk maar veertien punten toe. De verdediging was fantastisch.”
Scheltes vervolgt: “Ik hamer er al een tijdje op dat we teambasketbal moeten spelen. Zowel in de aanval als in de verdediging. Dat gaat steeds beter. Ze maken progressie en dat doet me deugd. Ze hebben het geduld in de aanval bewaard en de goede opties gecreëerd. Ieder vijftal wat er stond was een team.”
Op de eerste dag van het toernooi in Zwolle had MU16 ook Engeland al verslagen (66-54). Zondagmiddag (14.00) komt het team in actie tegen Zweden. “Dat is een tegenstander van een ander kaliber dan Oostenrijk”, denkt Scheltes. “Ik ben benieuwd. Na dit toernooi brengen we de selectie van vijftien spelers terug tot twaalf voor het EK.”
Keyfacts:
Bas Veenstra 22 punten en 8 rebounds
Mike Hogervorst 14 punten en 9 rebounds
Mick Fleuren 12 puntenYannick Franke 10 punten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten