zondag 24 juni 2012

Jaap & Joshua met NT U 14 in Denemarken (dag 3)

Vandaag de laatste dag van het toernooi in Kopenhagen met een wedstrijd tegen de basketball school uit Niedersachsen Bremen. Net als Berlijn ook een bovenregionaal U15 team. Nederland begint goed en loopt langzaam naar een 12 punten voorsprong. Na een klein incident in het veld verliest de bondscoach de grip op het team en gaan een aantal NL jongens (gelukkig geen Joshua en Jaap) voor zich zelf te spelen. Een duise speler gaat hard naar de basket en schakelt in een beweging twee NL spelers uit. Een elleboog uit de kom bij Timo en Luc die hard met zijn rug op de planken komt. Als dat nog niet genoeg was gaat in de volgende aanval Joris met een verstuikte enkel van het veld. Dat komt het resultaat niet ten goede en we gaan met 27-30 voorsprong de rust in. De waarschuwing van de coach bij aanvang van het derde kwart werkt nog steeds niet en de Duitsers pakken een voorsprong van acht punten. 




Met J&J in het veld stokt de Duitse aanvalsmachine en langzaam komen we terug tot 1 punt. J&J hebben hun werk gedaan en worden gewisseld om de wedstrijd binnen te halen maar zonder resultaat. Drie dubieuze beslissingen achter elkaar en de wedstrijd is vergeven 59-51. Dat wordt dan een vierde plaats in dit toernooi . Al met al een mooi resultaat maar er had zeker meer in gezeten. Berlijn wint het toernooi in de finale van NL-2 met een verschil van 40 punten. Achteraf zaten we in de verkeerde poule maar dat is nakaarten en dat heeft geen zin in topsport. Gewoon vierde plaats en daar kijken de jongens met trots op terug. Veel geleerd, veel gelachen en veel vriendschappen tussen spelers gesloten; wat wil je nog meer. Een geweldige stimulans om er in het nieuwe seizoen weer helemaal vol voor te gaan. het streven is om hier volgend jaar weer te staan maar dan met het NL U15 team...Joshua en Jaap: go for it!!!

3 opmerkingen:

  1. Wat een ontzettend gaaf verslag om te lezen en mooie foto's. Joshua en Jaap, super gedaan!!

    Groetjes, Karin en Menno

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor jullie leuke reactie. Ik heb al een idee wie er volgend jaar in het NT 99 zitten. ;-)

    Groetjes,

    Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Watch Star plus Yeh Rishta Kya Kehlata Hai all episodes. Star plus YRKKH watch online. Yeh Rishta Kya Kehlata Hai is an Indian TV that is brodcasted on Star plus on daily basis. We try our best to make available all episodes and promos of Yeh Rishta Kya Kehlata Hai as soon as they are streaamed over Star plus.

    BeantwoordenVerwijderen